Solceller i Sydfyn – Rudkøbing, Svendborg og Langeland

Solceller er i 2021 fortsat en god investering, både til private, erhverv og industri. Du har mulighed for at opnå besparelser på elregningen og er samtidig miljø-, klimabevidst og bæredygtig.

Med Risbjerg El og Køleteknik A/S får du kompetent rådgivning under valget af solcelleanlæg, autoriseret montage og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder gode, konkurrencedygtige priser. Vi holder til i Rudkøbing og Svendborg, men kører i og omkring hele Sydfyn.

Kontakt os på 📞 62 50 10 72 eller send os en e-mail på 📧 info@simonrisbjerg.dk, vi er behjælpelige med at svare på alle dine spørgsmål vedrørende valg, opsætning og montering af solceller. Vi giver dig gerne et ganske uforpligtende tilbud på solceller.

Hvad er solceller?

Du har nok set dem før, solcellepaneler på taget af et hus eller i haven. Et solcelleanlæg er sammensat af mindre enheder kaldet solceller og de fleste af solceller er lavet med silicium. Silicium er et halvledende grundstof, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én vej. Desuden er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor på hver sin side – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Mellem disse to lag dannes der et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negative og positive ladninger på hver deres respektive lag.

Silicium-lag

Solens stråler indeholder fotoner og når en de her fotoner rammer siliciumcellerne i et solpanel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste tynde lag metal på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges til f.eks. el i dit hus, skal det omdannes til vekselstrøm og dette sker gennem en inverter.

Solcelleanlæg

Et solcelleanlæg består af en eller flere rækker af solpaneler, disse paneler er en samling af solceller. Jo flere paneler der er, jo mere strøm genereres der. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg er, at et solcelleanlæg generer elektricitet og et solfangeranlæg generer varme.

Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger for, hvor stort et solcelleanlæg må være eller hvor mange solceller, der kan installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger jo mere omfattende projektet skal være.

Du kan vælge at få et batteri koblet til anlægget, så du kan lagre strøm til senere brug. Dette er dog fuldstændig valgfrit.

Skal du have et tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed? Kontakt os på 📞 62 50 10 72 eller send os en e-mail til 📧 info@simonrisbjerg.dk.

Solcellepaneler på tag på Sydfyn

Om solcellerne er placeret på et tag eller på et stativ, er det væsentligste, at de er placeret hensigtsmæssigt – de skal helst ikke være i skygge eller tæt på f.eks. skorsten. Du får mest ud af anlægget, hvis panelerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest optimale.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Elementer i et solcelleanlæg af

Herunder ser du hvad de forskellige enheder i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de tager sig af.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk.

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign. 

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Prisen på et solcelleanlæg?

Der er en nogle ting som gør sig gældende, når det kommer til prisen på et solcelleanlæg, men prisen kan fastsættes på baggrund af følgende: størrelsen af anlægget, som skal installeres, effektiviteten af det og hvilken type anlæg det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange personer, der skal bruge det og behovet. Gennemsnittet for selve anlægget med montering ligger på ca. 70.000-100.000,-.

Et solcelleanlæg betaler typisk sig selv hjem i løbet af 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig med hos Risbjerg El og Køleteknik A/S. Kontakt os i dag på 📞 62 50 10 72 eller 📧 info@simonrisbjerg.dk og vi giver gerne et uforpligtende bud på en løsning til din bolig.

Tilskud til solceller og solcelleanlæg

Hvis du vælger os som din partner til dit grønne solcelleprojekt, kan du opnå tilskud i form af håndværkerfradrag på selve monteringsarbejdet af solcelleanlægget. Du kan læse meget mere omkring håndværkerfradraget lige her.

Prisberegner af

Prisberegner

I prisberegnerlinket kan du læse informationer om solceller og anlæg. I prisberegneren, får du et overblik over alle økonomiske aspekter, der kan forekomme ved anskaffelse af et solcelleanlæg. Du finder prisberegneren lige her (åbner i en ny fane).

Solcelleanlæg med batteri af BR-EL A/S

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger at få et solcelleanlæg med batteri, gemmes strømmen, der bliver produceret til senere brug. Når batteriet er ladet op fuldstændig op, sendes den overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver væsentlig bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket gør dig mere selvforsynende og kan være en kæmpe fordel, da det er i disse timer, den producerer mest strøm og du skal som oftest, først skal bruge strømmen om aftenen.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid solcelleanlæg prioritere strømmen som herunder:

 • Som det første bliver husets eget forbrug dækket
 • Derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • Når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen og natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet kan indeholde, hentes der automatisk strøm fra elnettet.

I linket her på siden til prisberegneren, kan du beregne, hvor stort et anlæg skal være for at det passer dine behov og ønsker. Vil du gerne høre om dine muligheder for et hybrid solcelleanlæg, kontakt os på 📞 62 50 10 72 og 📧 info@simonrisbjerg.dk.

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelse på hybrid solcelleanlægget

Et hybrid solcelleanlæg kan producere op til ca. 75% af elforbruget på årsplan, og det vil være det mest økonomiske for dig på lang sigt. Et standard anlæg uden batteri, kan som regel “kun” producere halvdelen af dit elforbrug og behov. Størrelsen vil være afhængig af husstandens behov, forbrug og de opsætningsmuligheder, der findes. Som regel skal en familie på 4 personer bruge mellem 4-5 kW i døgnet og det svarer cirka til et anlæg på mellem 30-40 m2.

Vi er din lokale solcelle ekspert på Sydfyn – Rudkøbing og Svendborg

Vores montører og rådgivere hjælper dig hele vejen igennem dit grønne projekt – fra start til slut. Hos os får du kvalitetsmaterialer, professionel service, montage og super gode priser på solcelleløsninger.

Du er velkommen til at tage en snak med en af vores solcelleeksperter for at få et uforpligtende tilbud.

Har du andre spørgsmål angående solceller, kan vi kontaktes på 📞 62 50 10 72 , 📧 info@simonrisbjerg.dk  eller ved at udfylde kontaktformularen.

Kontakt os

Risbjerg El og Køleteknik

14 + 10 =

Find os

Ellehaven 4A
5900 Rudkøbing
Tlf.: 62 50 10 72
Mail: info@simonrisbjerg.dk

 
Abildvej 3
5700 Svendborg